Στα μάτια βιτριόλι και σφαίρες στο ψαχνό, τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ!

Οι φωνές της αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και της ρήξης με τα αφεντικά, ενώθηκαν σήμερα στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν περίπου έξι εκατοντάδες ανθρώπων στις γειτονιές των Πετραλώνων και του Θησείου, ύστερα από κάλεσμα της «πρωτοβουλίας κατοίκων Πετραλώνων».

Από αρκετά νωρίς, σε σχέση με το κάλεσμα, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία Μερκούρη. Πηγαδάκια, μικροφωνική και ντουντούκα για την ενημέρωση των γειτόνων, μηχανές με ασφαλίτες και ζητάδες να τριγυρνούν στα γύρω στενά, διμοιρία βρίσκεται στην Τεχνόπολη για να φρουρεί τον 9.84 (μην τυχόν και ξαναγίνει κατάληψη), κάποιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι παρακολουθούν από μακριά τη συγκέντρωση.


Η πορεία ξεκινάει. Στη Δημοφώντος ο όγκος της πορείας μοιάζει με ένα «φίδι» το οποίο έχει ξεχυθεί στους δρόμους των Άνω Πετραλώνων. «Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη, αφεντικά γουρούνια δολοφόνοι». Συνθήματα στους τοίχους, προκηρύξεις στα χέρια.

Στρίβουμε στην Τριών Ιεραρχών. Στην αρχή της, γίνεται επεισόδιο με θαμώνα καφενείου ο οποίος απειλεί με μαχαίρι διαδηλωτές που γράφουν σύνθημα στο τοίχο του μαγαζιού.

Λίγο παρακάτω στάση έξω από το φροντιστήριο της «Ευρωπαϊκής Πορείας». Ένα ακόμη σημείο συμπύκνωσης της εργοδοτικής τρομοκρατίας στις γειτονιές μας, για το οποίο έχουν γίνει κατα καιρούς διάφορες δράσεις (κάποιες από αυτές μπορείτε να τις δείτε εδώ: [1], [2]).
Στο ύψος των γραφείων του 3ου διαμερισματικού συμβουλίου και της δημοτικής αστυνομίας διμοιρία προσπαθεί να πλευρίσει από μπροστά τη διαδήλωση. Γρήγορα απομακρύνεται διατηρώντας μία απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων.




Κατά μήκος της Τριών Ιεραρχών οι τράπεζες γεμίζουν με συνθήματα, ενώ καταστρέφονται και κάποιες κάμερες παρακολούθησης.

Συνθήματα γράφονται και έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία εξακολουθούν να έχουν τα σημάδια της επίθεσης που είχαν δεχθεί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στις αρχές του Δεκέμβρη.
Η πορεία στρίβει και κάνει στάση στον σταθμό του ΗΣΑΠ, όπου διαδηλωτές καταστρέφουν τις κάμερες παρακολούθησης και τα ακυρωτικά μηχανήματα. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 18 κάμερες!!! Οι 8 από αυτές βρίσκονται στις αποβάθρες και οι υπόλοιπες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το οπτικό τους πεδίο καταγράφει τη διέλευση από τα Άνω στα Κάτω Πετράλωνα. Ή καλύτερα… κατέγραφε, μέχρι σήμερα! Μία διμοιρία προσπαθεί να προσεγγίσει τους διαδηλωτές που βρίσκονται στο σταθμό από τη μεριά των Κάτω Πετραλώνων, παραμένει όμως στις σκάλες και δε μπαίνει μέσα.


Η πορεία ανασυγκροτείται, περνάει από το σπίτι της Κωνσταντίνας και μέσω της Τρώων, της Δημοφώντος και της Νηλέως καταλήγει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Θησείο, όπου και διαλύεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *