Όταν ο πρύτανης έχει… αυπνίες!

Αναδημοσίευση του δελτίου αντιπληροφόρησης για την εισβολή των μπάτσων στην Πολυτεχνειούπολη, ξημερώματα Κυριακής 21 Φεβρουαρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου 20/2, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, πραγματοποιούνται δύο μικρής κλίμακας πάρτι (20-30 άτομα το καθένα) στη σχολή ΣΕΜΦΕ και στη σχολή Χημικών Μηχανικών αντίστοιχα. Γύρω στα μεσάνυχτα σε άλλη σχολή, αυτή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών [Η.Μ.Μ.Υ.] (στα παλιά κτίρια), σημειώνεται λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τριών ατόμων και του φύλακα της σχολής, η οποία δεν κλιμακώνεται. Προηγουμένως, είχε γίνει απόπειρα παραβίασης δύο πορτών στο ίδιο κτίριο, χωρίς να σημειωθούν κλοπές. Τα παραπάνω είναι δηλώσεις τόσο του φύλακα των Η.Μ.Μ.Υ., όσο και του προϊσταμένου του.

Μετά τη λήξη αυτών των περιστατικών, ο φύλακας των Η.Μ.Μ.Υ. ενημερώνει τον προϊστάμενό του, ο οποίος με τη σειρά του, ενημερώνει τον Πρύτανη (Κ. Μουτζούρης). Ο τελευταίος, ερχόμενος σε συνεννόηση με τους δύο αντιπρυτάνεις (Σπάθής και Πολύζος), αποφασίζουν να άρουν το άσυλο της Πολυτεχνειούπολης. Οι λόγοι, όπως καταγράφηκαν από τα Μ.Μ.Ε. ήταν η «απειλή κατά τη ζωἠ» του φύλακα των Η.Μ.Μ.Υ., αδιευκρίνιστες (και ανύπαρκτες) ζημιές στο κτιριο των Χημικών Μηχανικών και μια παραφιλολογία περί καταστροφών, οι οποίες σημειώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη τις προηγούμενες μέρες.

Το τηλε-σενάριό τους όμως, είναι απελπιστικά κακογραμμένο.

Τουλάχιστον δύο ώρες μετά την υποτιθέμενη απειλή κατά της ζωής, δύο κλούβες των ΜΑΤ, πολλές δεκάδες μηχανάκια της ομάδας Δέλτα, πολυάριθμα περιπολικά και πεζές περίπολοι με αυτόματα έχουν παραταχθεί έξω από την πύλη Κατεχάκη. Ταυτόχρονα, υπό επιτήρηση τίθονται οι πύλες Ζωγράφου και Κοκκινοπούλου. Άτομα που προσπαθούν να μπουν στην Πολυτεχνειούπολη για να πάνε στις Εστίες απομακρύνονται από τους άντρες των ΜΑΤ με την αιτιολογία ότι «ετοιμάζεται επιχείρηση», γιατί «τις τελευταίες δέκα μέρες εδώ γίνεται της πουτάνας»…

Με την επιστροφή των ασφαλιτών, που είχαν ήδη μπει στην Πολυτεχνειούπολη, ο φύλακας ανοίγει την πύλη, σύμφωνα με τις εντολές του Πρύτανη και ο στρατός προελαύνει. Παρά την πολυάριθμη αστυνομική δύναμη, ούτε μισός μπάτσος δεν εμφανίστηκε στα κτίρια των ΗΜΜΥ (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των φυλάκων). Μαινόμενοι δελτάδες επιτέθηκαν στο πάρτι 20 ατόμων στη ΣΕΜΦΕ, τους οποίους και συνέλαβαν. Όσοι είχαν την κακοτυχία να αποχωρούν από το πάρτι των Χημ. Μηχανικών κυνηγήθηκαν και συνελήφθησαν επίσης.

Το σκηνικό όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ομάδα 20 Δελτάδων εμφανίζεται στον εσωτερικό διάδρομο του κτιρίου των Χημ.Μηχανικών μαρσάροντας, κορνάροντας και κραδαίνοντας τα γκλομπ. Καθώς άτομα που βρίσκονταν στο πάρτι (οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ανήλικοι) αμύνονται, δύο άτομα που τυχαία βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου φυγαδεύουν τον κόσμο μέσα. Από κει και έπειτα, ενώ οι μπάτσοι αποχωρούν και μία κλούβα γεμάτη κόσμο κατευθύνεται στη ΓΑΔΑ, γύρω στους 100 αλληλέγγυους/ες ενημερώνονται και καταφτάνουν στον χώρο.

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Φλεβάρη καλείται από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές, στο κάτω Πολυτεχνείο, ανοιχτή συνέλευση η οποία αποφασίζει να πραγματοποιήσει το πρωί της επομένης διαδήλωση αντιπληροφόρησης στο εσωτερικό της Πολυτεχνειούπολης. Όπερ και εγένετο. Το πρωί της Δευτέρας επίσης, φοιτητές, κατά βάση των ΕΑΑΚ, έχουν κάνει κατάληψη στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου. Το μεσημέρι πραγματοποιείται και νέα ανοιχτή συνέλευση στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, η οποία αποφασίζει την κατάληψη του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Από το πρωί της Τρίτης 23 Φλεβάρη μέχρι και το βράδυ της επομένης (ημέρα γενικής απεργίας) στο Πολυτεχνείο στήνεται μικροφωνική και μοιράζονται σχετικά κείμενα.

* Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου διμοιρίες εισβάλλουν και στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ύστερα από αίτημα των πρυτανικών αρχών, με αφορμή την καταστροφή κάποιων μπαρών στις εισόδους, για τον έλεγχο όσων εισέρχονται στον πανεπιστημιακό χώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.