Ένα ακόμα πρωί Σαββάτου στην Κερατέα…

Παρά τα περίεργα παιχνίδια του καιρού, το πρωί του Σαββάτου 50 περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συνέλευσης αναρχικών για την κοινωνική αυτοδιεύθυνση για μία ακόμη παρέμβαση στην πόλη της Κερατέας.

Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία, ένα από τα σημεία όπου πριν από κάποιες ημέρες συμπυκνώθηκε ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στη δημιουργία ΧΥΤΑ, τόσο με τις συγκρούσεις που αναπτύχθηκαν μετά την εισβολή των δυνάμεων καταστολής μέσα στην πόλη (στις 8 του μήνα), αλλά και τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την επομένη και η οποία κατέληξε σε διαδήλωση ανακατάληψης (από τα ΜΑΤ) του μπλόκου στο ΒΙΟΠΑ.

Έγινε μαζικό μοίρασμα του κειμένου της συνέλευσης στην αγορά της πόλης, στα καφενεία και τις καφετέρειες και στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το μπλόκο στην λεωφόρο Λαυρίου.

Καφεδάκι γύρω από τη σόμπα και οι συζητήσεις δεν άργησαν να… ανάψουν στο "άπαρτο κάστρο". Στιγμές αγώνα ξεδιπλώθηκαν στις αφηγήσεις των κατοίκων, κατατέθηκαν σκέψεις για τη συνέχεια, ανταλλάχτηκαν εκτιμήσεις για τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα "Καθημερινή" περί αποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή.

Ανοιχτοί και φιλόξενοι, οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Κερατέας δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, του τόπου τους και μίας αξιοπρεπούς ζωής. Και εμείς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πλάι τους!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *