Ενημέρωση απο την παρέμβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Παρασκευή το απόγευμα

Ενημέρωση απο το blog της ανοιχτή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής η συνέλευσή μας πραγματοποίησε μία σειρά παρεμβάσεων σε συγκοινωνιακά μέσα των γειτονιών μας (και όχι μόνο).  Μας “φιλοξένησαν” η γραμμή 15 του τρόλεϊ, ο σταθμός του μετρό και του τραμ Συγγρού Φιξ, με τελική κατάληξη τον σταθμό του μετρό στον Νέο Κόσμο όπου και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για 45 περίπου λεπτά.

Την ίδια στιγμή τα μηχανήματα έκδοσης και επικύρωσης εισιτηρίων σαμποταρίστηκαν, ενώ κολλήθηκαν στο εσωτερικό συρμών και οχημάτων τα αυτοκόλλητα της συνέλευσης για την αντιμετώπιση των ελεγκτών.

Οι θετικές χειρονομίες από τους επιβάτες, απέναντι στο πρόταγμα της άρνησης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά και της γενικής άρνησης πληρωμών, μας συντρόφευσαν και σε αυτή την παρέμβασή. Κάποιοι μοιράστηκαν μαζί μας προβληματισμούς, τους δικούς τους τρόπους που έχουν σκαρφιστεί για να αντιμετωπίζουν τους ελέγχους, αλλά ακόμη και διαφωνίες.

Οι γραφικές περιπτώσεις κάποιων υστερικών -μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού- προκάλεσαν γέλιο, ενώ στο πάνθεον των διαφόρων συναντήσεών μας σε παρεμβάσεις, αυτούς τους τρεις μήνες, δεν μπορούμε να μην συμπεριλάβουμε και τη σημερινή, με τρία σταλινικά απολιθώματα του κκε! Βασιλικότεροι εκ του βασιλέως απαίτησαν να κληθεί η αστυνομία και μας παρουσίασαν κάποια από τα εντατικά μαθήματα που τους κάνουν στα κατά τόπους γραφεία, ωρυόμενοι περί “τζαμπατζήδων-του-τσίπρα-γνωστούς-αγνώστους-που-σπάνε-και-καίνε” για να καταλήξουν να στείλουν “χαιρετισμούς στον Αλέξη”. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο δεν περιμέναμε από έμμισθους μπάτσους, όπως εύστοχα τους διαμηνύθηκε. Μόνο που η δουλειά τους, εκεί όπου η αυτοοργάνωση και η άμεση δράση ριζώνει,  σκαλώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *