Κοπή δέντρων το πρωΐ της Τετάρτης 30 Μαρτίου στο πρώην Σεράφειο κολυμβητηρίο

 κομμένα δέντρα

η μπουλντόζα αποχωρεί μετά την επέμβαση των κατοίκων

το Σεράφειο πριν το κατεδαφίσουν

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου το πρωί μπουλντόζες άρχισαν να κόβουν δέντρα στο χώρο του παλιού Σεράφειου Κολυμβητηρίου στο Ρουφ στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Π. Ράλη. Έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους και σταμάτησαν τα έργα. Στο χώρο η δημοτική αρχή Κακλαμάνη είχε σχέδια για την τσιμεντοποίηση και τον 4 στρεμμάτων. Αντί να χτιστεί μόνο το νέο κολυμβητήριο ήθελε να χτίσει 2 πολυώροφα κτήρια γραφείων και άλλων χρήσεων (διοικητικό κέντρο του ΟΝΑ, εμπορικά μαγαζιά κα). Τα σχέδια είναι ακόμα αναρτημένα στην γωνία του τετραγώνου. Ο πρώην δήμαρχος εγκαινίασε αρκετές φορές το απόλυτο τίποτα κάτω από αποδοκιμασίες κατοίκων οι οποίοι επιδιώκουν να ξαναχτιστεί το κολυμβητήριο που υπήρχε και το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί εξαιτίας ζημιών που υπέστη το κτίριο από το σεισμό του 1999.

Όπως μας ενημέρωσε γειτονάς μας η δημοτική αρχή διαμέσου του Θεοδωρακόπουλου (πρόεδρου της 3ης Δημοτικής Κοινότητας όπως αποκαλείται με τον "Καλλικράτη") ήταν όλο ήξεις αφίξεις! Υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει άλλη κοπή δένδρων, αλλά … είναι ανοιχτή η μεταφύτευση όσου πρασίνου κριθεί ότι είναι αναγκαίο (;) να μεταφυτευθεί. Δηλαδή, ναι μεν αλλά ! Κι εν τέλει πάλι θέτει σαφώς επέμβαση στο πράσινο του περιβάλλοντος χώρου αφού δέχεται την μεταφύτευση (άγνωστο με ποια κριτήρια).

Ενώ για το θέμα του κολυμβητηρίου είπε ότι η δέσμευση της κεντρικής διοίκησης του Δήμου αλλά και η δική του πρόθεση είναι να γίνει μόνον κολυμβητήριο. Αλλά αυτές είναι προφορικές προθέσεις. Τίποτα απ' αυτά δεν είναι γραπτά με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που να αναιρούν τις προηγούμενες αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε άμεσα και κι όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις δράσεις που θα δείξουν την αποφασιστικότητά μας για την ανέγερση κτιρίου μόνον για Κολυμβητήριο και την εξυπηρέτηση των αναγκών μας και της πρόσβασης και χρήσης σε αυτό με όρους που θα περιλαμβάνουν όλους τους κατοίκους των περιοχών μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *