Ενημέρωση από τη λαϊκή συνέλευση για το Σεράφειο κολυμβητήριο.

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο χώρο που βρίσκονταν παλαιότερα το Σεράφειο κολυμβητήριο (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη) η λαϊκή συνέλευση κατοίκων των γύρω γειτονιών (Πετράλωνα, Θησείο, Ρουφ, Γκάζι) σχετικά με τους σχεδιασμούς του δήμου Αθηναίων για τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου (αναλυτική αναφορά για αυτά τα σχέδια μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Αφού ανοιχτήκε η πρόχειρη πόρτα που εμπόδιζε την είσοδο στο χώρο, ξεκίνησε η συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με δενδροφύτευση.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα πολεοδομικά σχέδια που υπάρχουν για τον χώρο και ακολούθησε μία έντονη συζήτηση σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κολυμβητηρίου (25άρα ή 50άρα πισίνα) και τις ανάγκες που θα επιθυμούσαμε να καλύπτει (τους κατοίκους των γειτονιών μας και ερασιτεχνικούς συλλόγους ή μεγάλες επαγγελματικές ομάδες;). Στη συζήτηση συμμετείχαν και κάποια άτομα που εργάζονταν στο Σεράφειο κολυμβητήριο όταν υπήρχε, ωστόσο ήταν εμφανής η απουσία και η έκφραση γνώμης από τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους των περιοχών.

Μετά το τέλος της συζήτησης έγινε δενδροφύτευση στο σημείο όπου εργολάβος είχε κόψει στα τέλη του Μάρτη μεγάλα δέντρα, ενώ συγκροτήθηκε ένα δίκτυο επικοινωνίας με σκοπό την άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση που εμφανιστούν ξανά μπουλντόζες στο χώρο.

Στη συνέλευση της Κυριακής υπήρξε μία έντονη και ουσιαστική ζυμωση σχετικά με τα χαρακτηριστικά του κολυμβητηρίου και τις απαιτήσεις τις οποίες οι κάτοικοι των γύρω γειτονιών θα επιθυμούσαν να καλύπτει. Αυτό που διαφάνηκε είναι ότι η κουβέντα παραμένει ανοιχτή και η πρόταση για το νέο κολυμβητήριο  είναι ακόμη υπό συγκρότηση.

ΥΓ: Ένα περιστατικό που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν η παρουσία ενός "εθνικιστή" κατά τα λεγόμενά του, ο οποίος σε επίπεδο προσωπικών στιχομυθιών και όχι δημόσιας τοποθέτησης στη συζήτηση, τάχθηκε υπέρ του πογκρόμ και των μαχαιρώματων εναντίον μεταναστών που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας τις προηγούμενες ημέρες. Το ζήτημα της συνύπαρξης μαζί του μπήκε από παρευρισκόμενους στη συνέλευση καθώς τέτοιες αντιλήψεις και οι φορείς τους δεν χωράνε αναμεσά μας και συνάντησε διάφορες αντιδράσεις, από την παρότρυνση να αποχωρήσει από τη συνέλευση μέχρι τις τοποθετήσεις ότι "εδώ ήρθαμε για το κολυμβητήριο και δεν μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά". Τελικά ο τύπος έφυγε και μαζί του οι δύο φίλοι του οι οποίοι το έπαιζαν άσχετοι και έλεγαν οτι "για άλλο θέμα ήρθαμε εδώ". Οι φασιστικές, ρατσιστικές και μισάνθρωπες λογικές δεν χωράνε ούτε στις λαϊκές συνελεύσεις ούτε στις γειτονιές μας και θα παίρνουν τη απάντηση που τους αρμόζει κάθε φορά που θα εμφανίζονται.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *