Δολοφονία μετανάστη απο δύο χρυσαυγίτες την Πέμπτη 17/1 στα Άνω Πετράλωνα

antifa-petr-dolof-met02

antifa-petr-dolof-met04

antifa-petr-dolof-met03

antifa-petr-dolof-met05

antifa-petr-dolof-met06

Την Πέμπτη 17/1 και λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ένα σκούτερ με δύο άτομα επί της 3ων Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα, πλησίασε ένα ποδηλάτη και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Το θύμα ένας 26χρονος πακιστανός, οι θύτες δύο έλληνες 28 και 24 χρονών αντίστοιχα. Οι δύο δολοφόνοι προφανώς νόμιζαν πως όπως τόσες και τόσες ρατσιστικές δολοφονίες έτσι και αυτή θα πέρναγε στα ψιλά και θα χρησίμευε για να τονώσει το ηθικό των κάθε λογής φασιστοειδών. Ειδικότερα τώρα που οι σφαλιάρες διαδέχονται η μία την άλλη και με τον κόσμο του κινήματος να βγαίνει δυναμικά στους δρόμους. Τελικά όμως η αντίδραση των κατοίκων και η οξυδέρκεια ενός ταξιτζή να συγκρατήσει την πινακίδα του σκούτερ, ανάγκασαν την αστυνομία να τους αναζητήσει και εν τέλει να τους συλλάβει κάποιες ώρες αργότερα, στο Σύνταγμα.

Από την πρώτη στιγμή μπάτσοι και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία όπως πάντα, προσπαθούν να μας πείσουν πως το «συμβάν» οφείλεται σε μια παρεξήγηση. Τα δύο παιδιά, τα ελληνόπουλα ντε, παρεξηγήθηκαν που ο μελαμψός μετανάστης τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του και πάνω στα νεύρα τους του έριξαν και μερικές μαχαιριές. Παρόλη την επιμονή τους αναγκάζονται να παραδεχτούν πως τελικά οι δύο δολοφόνοι όχι μόνο «έτυχε» να έχουν πάνω τους μαχαίρια, αλλά είχαν στα σπίτια τους στιλέτα, αεροβόλα, σιδερογροθιά κτλ αλλά και όλως τυχαίως και καμιά 50αριά προπαγανδιστικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Η απάντηση που δόθηκε, μπορεί να είναι μερική δεν παύει όμως να ήταν άμεση και δυναμική. 700 και πλέον κάτοικοι, αγωνιστές, αντιφασίστες, αναρχικοί και αριστεροί, ντόπιοι και μετανάστες πορεύτηκαν στους δρόμους των Άνω Πετραλώνων δείχνοντας ξεκάθαρα πως στα Πετράλωνα δεν υπάρχει θέση για τους απογόνους των Χιτών.

Η σύνδεση των δολοφόνων με τους επίσημους απογόνους των ταγματασφαλιτών, δεν είναι τυχαία. Οδηγός τους ήταν τα παραδείγματα που έχουν πάρει από τους εκλεγμένους πλέον μαχαιροβγάλτες. Σε μια συνθήκη συστημικής κρίσης το καθεστώς αμολάει κάθε κατακάθι που υπάρχει στην κοινωνία για να μπορέσει να χτυπήσει τους πιο αδύναμους και να διαχύσει το φόβο στην κοινωνία.

Ενάντια λοιπόν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον επιβαλλόμενο εκφασισμό, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και την οργάνωση μας απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες. Με στέκια, καταλήψεις, σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες, με αντιφασιστικές περιπολίες και ομάδες αυτοάμυνας, με λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες και χαριστικά παζάρια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΧΙΤΩΝ, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΛΥΦΑΝΕ ΜΠΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *