Γείτονες προσοχή! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Την Πέμπτη 17/1 και λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ένα μηχανάκι με δύο άτομα επί της οδού Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα, πλησίασε ένα ποδηλάτη και τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου. Το θύμα ένας 26χρονος πακιστανός. Oι θύτες δύο έλληνες ο Χρήστος Στεργιόπουλος 29 ετών και ο Διονύσης Λιακόπουλος 25 ετών κάτοικοι Νέας Σμύρνης. Η αντίδραση των κατοίκων και η οξυδέρκεια ενός ταξιτζή να συγκρατήσει την πινακίδα τους, ανάγκασαν την αστυνομία να τους αναζητήσει και εν τέλει να τους συλλάβει λίγο αργότερα, στο Σύνταγμα. Τα θρασύδειλα καθάρματα είχαν βγει για κυνήγι μεταναστών, αφού πάνω τους βρέθηκαν δυο μαχαιριά και κυκλοφορούσαν με καλυμμένη πινακίδα.

Από την πρώτη στιγμή μπάτσοι και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία όπως πάντα, προσπαθούν να μας πείσουν πως το «συμβάν» οφείλεται σε μια παρεξήγηση. Οι δυο δολοφόνοι υπό την επήρεια αλκοόλ, παρεξηγήθηκαν που ο μελαμψός μετανάστης τους έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του και πάνω στα νεύρα τους του έριξαν και μερικές μαχαιριές. Παρόλη την επιμονή τους αναγκάζονται να παραδεχτούν πως τελικά οι δύο δολοφόνοι όχι μόνο «έτυχε» να έχουν πάνω τους μαχαίρια, αλλά είχαν στα σπίτια τους στιλέτα, αεροβόλα, σιδερογροθιά, κτλ αλλά όλως τυχαίως και καμιά 50αριά προπαγανδιστικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Η επίθεση δεν αποτελεί ούτε τυχαίο ούτε και μεμονωμένο περιστατικό. Τα τελευταία χρόνια αριθμούνται εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες επιθέσεις εναντίων ανυποψίαστων μεταναστών στο κέντρο της Αθηνάς αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια. Κράτος και αφεντικά σε καιρούς κρίσης πριμοδοτούν υλικά, ηθικά και πολιτικά τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στόχος είναι η τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων και γενικότερα όλης της κοινωνίας που ασφυκτιά υπό το βάρος μιας πολιτικής αφαίμαξης των ζωών μας, και να στρέψουν τους από τα κάτω σε έναν πόλεμο όλων εναντίων όλων. Κι αν σήμερα στο στόχαστρο των φασιστικών μαχαιριών βρίσκονται μετανάστες συνάδελφοι ή γείτονες μας, αύριο θα βρίσκεται οποιοσδήποτε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια τους ή δεν ικανοποιεί την μισάνθρωπη αισθητική τους.

Ενάντια λοιπόν στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τον επιβαλλόμενο εκφασισμό, να αντιτάξουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και την οργάνωση μας απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους φασίστες. Με στέκια, καταλήψεις, σωματεία βάσης και εργατικές συλλογικότητες, με αντιφασιστικές περιπολίες και ομάδες αυτοάμυνας, με λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες και χαριστικά παζάρια.

 ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2 thoughts on “Γείτονες προσοχή! ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *