ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS.INDYMEDIA.ORG, 98FM ΚΑΙ ENTASI FM

Την Πέμπτη 11 Απριλίου και μετά απο εισαγγελικές πιέσεις τα μέσα αντιπληροφόρησης, athens.indymedia.org, radio 98 fm και radio ένταση 100,1 fm, τα οποία εκπέμπουν απο την Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, χτυπήθηκαν απο την κρατική καταστολή. Με την αγαστή συνεργασία του Πρύτανη του Ε.Μ.Π Σίμου Σιμόπουλου, διακόπηκε η παροχή ίντερνετ στα τρία αυτά μέσα, κάνοντας ξεκάθαρη την άψογη συνεργασία του με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.  Για να συμπληρώσει την κατασταλτική αυτή κίνηση, το κράτος επιλέγει να κάνει 63 προσαγωγές και 6 συλλήψεις σε συγκέντρωση αλληλεγγύης-ανάρτηση πανό στα Προπύλαια, το οποίο απαντήθηκε την επόμενη μέρα με μαζική πορεία τριων χιλιάδων αλληλέγγυων.

Τα μέσα αντιπληροφόρησης, δεν είναι απλά μια εναλλακτική στην μονοπώλιο της παραπληροφόρησης των καθεστωτικών μέσων, δηλαδή στην φωνή του κεφαλαίου και του κράτους. Είναι οι αυτοοργανωμένες και οριζόντιες δομές, που μεταφέρουν την φωνή των αγωνιζόμενων, των απεργών, των καταληψιών. Είναι οι δομές μέσα από τις οποίες, χωρίς διαμεσολαβήσεις , το σύνολο του κινήματος επικοινωνεί  με την κοινωνία, ασκεί κριτική στον κυρίαρχο λόγο και κυκλοφορεί τους καθημερινούς αγώνες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Η επίθεση στα μέσα αντιπληροφόρησης,  αποτελούσε "απωθημένο" του κράτους και των φασιστικών δεκανικιών του για χρόνια.  Yστερικές εκκλήσεις προς την εκάστοτε εξουσία απο τον Άδωνι Γεωργιάδη για την "επίλυση  του ζητήματος" του επικίνδυνου για την τάξη και την ασφάλεια Athens Indymedia αλλά και συνεχείς επερωτήσεις  στην Βουλή απο Λα.ο.ς και Χρυσή Αυγή για την "παράνομη" λειτουργία των μέσων και προτροπές για την φίμωση τους.

Η κατασταλτική αυτη επιχείρηση ερχέται ως συνέχεια ενός μπαράζ επιθέσεων στα κοινωνικά κομμάτια που υψώνουν το ανάστημα τους στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, είτε είναι αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και καταλήψεις είτε απεργιακές κινητοποιήσεις και αντιφασιστικές πορείες.

Απώτερος σκοπός της επιχείρησης φύμωσης, η επιβολή της συνθήκης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που απαιτεί την απόλυτη σιωπή των αγωνιζόμενων απέναντι στην καθημερινή αναδιάρθρωση της εργασίας, την φτώχεια και την εξαθλίωση, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η κυριαρχία. Μια συνθήκη της οποίας η εφαρμογή στους Πανεπιστημιακούς χώρους είχε προετοιμαστεί με την κατάργηση του ασύλου, και αποσκοπεί στην ολοκληρωτική μετατροπή των σχολών σε αποστειρωμένους "ακαδημαϊκούς" χώρους, καθαρούς απο το μικρόβιο των αγώνων και της αντίστασης. Σε έναν τέτοιο χώρο που ονειρεύονται δεν χώραγε κανένα indymedia και κανένα αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο.

Μπορεί προσωρινά η καταστολή των μέσων αυτών να χάρισε χαμόγελα ικανοποίησης στους διώκτες του που κορυφώθηκαν με ανταλλαγή συγχαρητηρίων στα κανάλια, αλλά ο κόσμος του αγώνα δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Μέσα απο καθημερινή παρουσία αλληλέγγυων στην κατειλλημένη Πρυτανεία του ΕΜΠ (της οποίας ο υπεύθυνος Πρύτανης Σιμόπουλος έχει εξαφανιστεί δηλώνοντας αναρρωτική άδεια πετώντας το μπαλάκι στην Αντιπρύτανη η οποία αποποιείται κάθε ευθύνης), επιτεύχθηκε η εκ νεου ιντερνετική λειτουργία των μέσων. Μια προσπάθεια που δεν έχει φτάσει στο τέλος αλλα συνεχίζεται μέχρι είτε η αυτονόητη παροχή ίντερνετ στα μέσα να επανέλθει είτε το κράτος να αφήσει τις υπεκφυγές και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη μιας επικείμενης κατασταλτικής επιχείρησης μέσα στο Πολυτεχνείο, στην οποία θα μας βρει όλους απέναντι του.

Ενάντια στον επιβαλλόμενο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, ούτε βήμα πίσω!

Αλληλεγγύη στις αυτοοργανωμένες δομές αντιπληροφόρησης – Athens.indymedia.org, radio 98fm, radio entasi 100,1

One thought on “ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS.INDYMEDIA.ORG, 98FM ΚΑΙ ENTASI FM”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *