Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Κώστα Σακκά – Πορεία Σάββατο 29 Ιούνη, 11:30 πλ. Μοναστηρακι

sakka 29-6-2013

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ TΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ AΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4 ΙΟΥΝΗ 

Στις 4/12/10 συλλαμβάνεται ο Κ. Σακκάς μαζί με το σύντροφο του Α. Μητρούσια, με οπλισμό και προφυλακίζονται με τη κατηγορία για συμμετοχή σε «ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση».

Στις 12.04.2011, με συνοπτικές διαδικασίες, κατηγορείται εκ νέου για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, προκειμένου να παραταθεί η προφυλάκιση του.

Κατά τη διάρκεια της προσωρινής του κράτησης (συγκεκριμένα δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου)  του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη, ξανά για το αδίκημα της ένταξης στην οργάνωση ΣΠΦ  και για μια σειρά πράξεων των οποίων την ευθύνη είχε αναλάβει η ίδια η οργάνωση, για την οποία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν είναι μέλος της.

Προφυλακισμένος για 2,5 χρόνια και έχοντας εκτίσει τις δύο προφυλακίσεις που του έχουν επιβάλλει, στις 26/4/13 παραμένει έγκλειστος έπειτα από την πρόταση του εισαγγελέα για 6μηνη παράταση της προφυλάκισής του.
Οι συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, οι κατασκευασμένες κατηγορίες αλλά και η απόφαση του εισαγγελέα η οποία αντιβαίνει και τους ίδιους τους νόμους, από τη μία αποσκοπούν στην φυσική και ψυχολογική εξόντωση του συντρόφου Κ. Σακκά και από την άλλη  καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα και την εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του, προλειαίνοντας το έδαφος για όσα θα ακολουθήσουν.
Απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που ορθώνεται, απλώνουμε το χέρι και σφίγγουμε τις γροθιές σε όσους αγωνίζονται για αξιοπρέπεια και ελευθερία.
 
Για την κοινωνική επανάσταση.
Για έναν κόσμο χωρίς αφέντες και δούλους.
Για μία κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *