Ενημέρωση απο το δικαστήριο για την επίθεση στο στέκι

Μετά απο 6 χρόνια και 11 αναβολές, την Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε η δίκη για την επίθεση στο στέκι Αντίπνοια. Οι 2 φασίστες, Aθανάσιος Στράτος και Βασίλης Σιατούνης (υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στις περιφερειακές εκλογές) καταδικάστηκαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία σε 13 χρόνια και 6 μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες ο καθένας.

Oι 2 μαχαιροβγάλτες που ενώ κατα την σύλληψη τους είχαν δηλώσει μέλη της Χρυσής Αυγής και είχαν παραδεχτεί την συμμετοχή τους στην επίθεση στο στέκι, δήλωσαν περιφερειακά μέλη του κόμματος και αρνήθηκαν την άμεση σχέση της Χρυσής Αυγής με την επίθεση. Η τακτική αυτή, που ακόλουθουν απ’όταν κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης – Χρυσή Αυγή, αποσκοπεί απο την μία να τους απεμπλέξει απο τις πρόσθετες κατηγορίες περι εγκληματικής οργάνωσης και απο την άλλη στην μη σύνδεση της Χρυσής Αυγής με την επίθεση στο στέκι, μιας απο τις πλέον σημαντικές υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης.

Δεν είχαμε και δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Οι όποιες καταδίκες φασιστών απο αυτήν, δεν μπορούν να μας θολώσουν.  Ειδικότερα την περίοδο του καθεστωτικού  “αντιφασισμού” που ο κρατικός μηχανισμός  “απονέμει δικαιοσύνη” λέμε ότι ο αντιφασιστικός αγώνας είναι πρώτα απ’όλα ταξικός , αντιθεσμικός και ανατρεπτικός. Μέσα και έξω απο τις αίθουσες  των δικαστηρίων, σε όλα τα κοινωνικά πεδία, στους καθημερινούς αγώνες για ισότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *