3ο φεστιβάλ πολιτικού ντοκιμαντέρ στην ΥΦΑΝΕΤ και προβολή/συζήτηση για τους αγώνες που έχουν λάβει χώρα στις γειτονιές μας

«Η πραγματοποίηση ενός ακόμη φεστιβάλ ντοκιμαντέρ σε έναν κόσμο όπως το σημερινό μοιάζει παράλογο εγχείρημα. Έναν κόσμο βυθισμένο στη λογική του κέρδους και της αγοράς, όπου τα πάντα είναι πιθανά να αγοραστούν και να πουληθούν. Όπου η πληροφορία χρησιμοποιείται σαν ένα ακόμα εμπόρευμα για την εξυπηρέτηση των προνομιούχων, δείχνοντας αυτό που τους συμφέρει, τροποποιώντας και αποσιωπώντας οποιαδήποτε φωνή που δε μπορεί να συμμετέχει στο θέαμα της ζωής που μας επιβάλουν».

«Εμείς έχουμε πάρει θέση φτιάχνοντας τους δικούς μας αντιθεσμούς σταθερούς μέσα στο χρόνο. Συνεχίζουμε να επιμένουμε κινούμενοι ανταγωνιστικά και επιθετικά προς το υπάρχον με τις δικές μας λογικές της αυτοοργάνωσης , της αυτοδιαχείρισης, της προσφοράς χωρίς αντίτιμο. Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις έξω από λογικές του κέρδους και της κυριαρχίας, προσπαθώντας να εμπλουτίσουμε την αντιεξουσία με γνώση, εμπειρίες, σκέψεις και φαντασία. Δημιουργούμε εργαλεία αντίστασης και τόπους συνάντησης με στόχο να κάνουμε ορατό κάθε πεδίο ανατροπής. Φέτος μετά από συζητήσεις και προβληματισμούς επιχειρούμε μία διαφορετική προσέγγιση των διαφόρων ζητημάτων για την ανάδειξή τους. Για τους λόγους αυτούς παράλληλα με τις προβολές έχουμε προσκαλέσει ομάδες που έχουν κάνει αυτόνομες παραγωγές για να υπάρξουν συζητήσεις και να επικοινωνήσουμε άμεσα, με στόχο να ξεπεράσουμε την παθητική κατανάλωση και να αντισταθούμε».

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου, στις 20:00, θα προβληθεί το βίντεο «ένας περίπατος στις γειτονιές μας» (μία παραγωγή του στεκιού Αντίπνοια με σημεία αναφοράς τις δράσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση του λόφου του Φιλοπάππου και των δημόσιων χώρων, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις κάμερες, τις απολύσεις στην Palco), ενώ παράλληλα σύντροφοι και συντρόφισσες από το στέκι θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για μία κουβέντα, γύρω από τις εμπειρίες των αγώνων στους οποίους έχουμε συμμετάσχει αυτά τα χρόνια στις γειτονιές μας, καθώς και «για τους τρόπους οργάνωσης στις γειτονιές και τη συμμετοχή σε τοπικές δράσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *