Όταν η βαρβαρότητα φοράει το προσωπείο του «ανυπεράσπιστου πολίτη»…

Αναδημοσίευση από το athens.indymedia.org

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 16:30 σε στενό κάθετο στην οδό Κειριαδών στα Πετράλωνα η αστυνομική βαρβαρότητα σε συνεργασία με την πλειοψηφία των παρευρισκόμενων «απλών πολιτών» έκανε πάλι την εμφάνισή της.

Συγκεκριμένα, ένας τοξικομανής προσπάθησε να κλέψει μία κυρία, και αφού κυνηγήθηκε από κάποιους περίοικους, ακινητοποιήθηκε ύστερα από μπόλικο ξύλο. Τρείς μπάτσοι εμφανίστηκαν αμέσως στο σημείο και αφού δέχθηκαν τα παράπονα των κατοίκων γιατί δεν έχουν βάλει ήδη ισόβια τον εν λόγω «εγκληματία» (μιας και έχει ξανακάνει παρόμοιο περιστατικό) προσπάθησαν να τον μεταφέρουν χειροπόδαρα στο περιπολικό. Ο τοξικομανής ήταν εμφανώς κακοποιημένος (είχε ένα βαθύ σκίσιμο κατά μήκος του φρυδιού, ενώ όλο το πρόσωπό του ήταν μελανιασμένο και καταματωμένο από τα χτυπήματα), παρ’ όλο αυτά δεν έγινε καμία προσπάθεια να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αντ’ αυτού οι μπάτσοι, με τη βοήθεια κάποιων περευρισκόμενων, τον χτυπούσαν με μπουνιές, κλωτσιές και με ενός είδους αστυνομικής βίτσας (!!!) προκειμένου να τον «χώσουν» στο μπατσικό. Κατά τη διάρκεια του τραγικού περιστατικού, κάποιος περίοικος ζήτησε από τους μπάτσους να μη βιαιοπραγούν εναντίον του ανθρώπου, μιας και ήταν ήδη χτυπημένος, με αποτέλεσμα να ξεσηκώσει αντιδράσεις μένους από τους συγκεντρωμένους, ενώ κάποιοι πιο «μάγκες» απείλησαν να τον λιντσάρουν λέγοντας ότι «ήρθε εδώ να υπερασπιστεί τον εγκληματία και να το παίξει προφέσορας»! Εν τέλει, αφού οι προσπάθειες να «πετάξουν» τον τοξικομανή στο περιπολικό δεν απέδωσαν, επικράτησε η άποψη των πολλών, να βάλουνε δηλαδή τον άνθρωπο στο πορτ-μπαγκάζ!!! Η, απο κοινού, επιχείρηση αστυνομίας και «ανυπεράσπιστων πολιτών» στέφθηκε με επιτυχία υπό τις επευφημίες και τα συχγαρητήρια της πλειοψηφίας των παρευρισκόμενων.

Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι σκηνή σουρεαλ κινηματογράφου, αλλά δυστυχώς σκηνή από την ελληνική πραγματικότητα και μάλιστα διαδραματίζεται σε μία γειτονιά που στη συνείδησή μας έχει παραμείνει «ανθρώπινη». Η αλήτικη συμπεριφορά ορισμένων, βέβαια, δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, είναι ενδεικτικό παρόλαυτά της νεοελληνικής ρουφιανιάς που εμφανίζεται όλο και συχνότερα και με ποικίλους τρόπους.

Εδώ η αρχική δημοσίευση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *