Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης (Κ. Πετράλωνα)

…όμως το αίμα δεν κάνει τ’ αδέρφια, η ιστορία ξέρει να μιλάει, κι όποιος δεν έχει αυτιά για ν’ ακούσει, γύρω απ’ τον τάφο του κυκλοφοράει…

Η καλοκαιρινή Αθήνα, η τέλεια εικόνα της υποβάθμισης. Τσιμέντα πυρωμένα στους 40 υπό σκιάν, εκεί που φρόντισαν να κάψουν τα βουνά του λεκανοπεδίου για να μη μπορεί να φυσήξει ούτε ανάσα, εκεί που οι δήμαρχοι καταστρέφουν τα πάρκα για να φτιάξουν γκαράζ, εκεί που χαράζουν στα βουνά αυτοκινητόδρομους, για να μην καθυστερήσουν εργαζόμενοι, καταναλωτές και εμπορεύματα, κι ας μη μείνει τίποτα που να θυμίζει ζωή. Ωστόσο, η καλοκαιρινή Αθήνα, δε μοιάζει σε τίποτα με την καλοκαιρινή Καμπούλ (όπου υπάρχει μέχρι και σήμερα ελληνική στρατιωτική παρουσία). Εκεί υπάρχει η έρημος. Η έρημος που επέβαλλε η επικράτηση του “καλού μας πολιτισμού” πάνω στον “κακό πολιτισμό των άλλων”. Και οι “άλλοι”, οι απολίτιστοι και οι βρόμικοι, συσσωρεύονται στην πόρτα μας, για να ξεφύγουν από την έρημο που τους χαρίσαμε.

Οι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική είναι το θέμα των ημερών. Γιατί, όπως θα ισχυριστούν εκείνοι που τζογάρουν στο φόβο, αυτοί είναι που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα. Είναι πολλοί, θα γίνουν περισσότεροι, είναι γενικώς διαφορετικοί και τελικά απολίτιστοι, είναι εγκληματίες και άγριοι. Η Μενάνδρου, η Γερανίου, το παλιό Εφετείο, ο Άγιος Παντελεήμονας είναι τα σημεία επικέντρωσης της νέας εθνικής εκκαθάρισης. Ο τηλεοπτικός χρόνος, το μέτρο διαμόρφωσης μίας κοινωνίας χωρίς ζωή, μοιράζεται αφειδώς σε εγνωσμένους φασίστες και λιγότερο εγνωσμένους φασίστες, που ξερνάνε το μίσος τους προς πάσα κατεύθυνση και στοχοποιούν, όλο και σαφέστερα, τους πιο καταπιεσμένους και εξαθλιωμένους. Και οι νταβατζήδες της καθημερινότητάς μας, στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, τρέμουν μετρώντας τα ποσοστά τους και υπολογίζοντας με πόσα κεφάλια μεταναστών θα ανακάμψουν.

Δε θα προσποιηθεί κανείς ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Στο κέντρο της Αθήνας στοιβάζονται χιλιάδες άνθρωποι, αγριεμένοι από την πείνα και τη δίψα, κορίτσια από την Αφρική “μεζεδάκια” για τον κάθε σιχαμένο μικροαστό, αόρατοι για τις στατιστικές υπηρεσίες και τα Μ.Μ.Ε., βορά στις ανάγκες “διασκέδασης” του κάθε μπάτσου που χτυπάει, εξευτελίζει, δολοφονεί. Δεν έχουν κανένα λόγο να είναι ευχαριστημένοι και ήσυχοι, δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Άλλωστε, μετά την έρημο που χάρισε σε αυτούς, η Δύση μοίρασε στους δικούς της υπηκόους την περιώνυμη Κρίση. Οι μετανάστες πια δε μπορούν να γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης, όπως τους είχαμε συνηθίσει παλαιότερα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν και σήκωσαν στην πλάτη τους την “ανάπτυξη για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα δεν έχουμε δουλειά για κανέναν, κι αυτοί οι βρόμικοι, οι απολίτιστοι και οι εγκληματίες μας μπαίνουν στο μάτι. Και, μπροστά στην απειλή ενός νέου Δεκέμβρη των απελπισμένων, η εξουσία επιλέγει, όπως πάντα κι όπως παντού, να παρατάξει στους δρόμους το οργανωμένο παρακράτος, να τσιρίξει και να διαιρέσει, να κατευθύνει τον φόβο και την οργή στους ευάλωτους, να ρίξει στο πλήθος εκείνους των οποίων το τομάρι δε στοιχίζει τίποτα.

Αυτός ο κόσμος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης γυαλίζει πλέον δημόσια τα όπλα του. Δεν έχει άλλη επιλογή. Και θέλει πάση θυσία να ξεχάσουμε ότι η αλληλεγγύη των καταπιεσμένων ήταν πάντα η μόνη ασύμμετρη απειλή στα σχέδιά του.

Όταν οι φασίστες μιλάνε ανοιχτά, η κάθε σιωπή είναι συνενοχή.

Στο τρόμο που σπέρνουν θα προτάξουμε την αλληλεγγύη και την οργή μας, κάθε μέρα και κάθε λεπτό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7 Μ.Μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Εδώ η αφίσα της συγκέντρωσης/προβολής στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης σε pdf.

Εδω η προκήρυξη του στεκιού σε pdf.

2 thoughts on “Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες στην πλατεία Αγ. Αικατερίνης (Κ. Πετράλωνα)”

  1. Μου κάνει εξαιρετική εντύπωση ότι κανείς δεν μιλάει ανοιχτά για την καταπάτηση κάθε έννοια αξιοπρέπειας στις μουσουλμανικές χώρες και πέραν αυτών και στους ίδιους τους μουσουμάνους και τις αντιλήψεις τους, με τις οποίες κεραυνοβολούνται συνεχώς από τη στιγμή που θα γεννηθούν μέχρι να πεθάνουν.
    Και μου κάνει επίσης τεράστια εντύπωση που κανείς δεν μιλά για την απεμπόληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που γίνεται πλέον στη Δύση στο όνομα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών. Ξαναγυρνάμε πάλι σε ένα νέο Μεσαίωνα που όποιος τολμήσει να θίξει τον Μωάμεθ (όπως παλιά τα χριστιανικά δόγματα) θα μπαίνει στη μαύρη λίστα και θα είναι και πολύ πιθανό να δολοφονηθεί από τους μουτζαχεντίν.
    Και αυτό το καταλαβαίνω από πλευράς των φανατικών μουσουλμάνων γιατί αυτό που προσπαθούν είναι να βάλουν σε δεσμά τη σκέψη και σε περιορισμούς την έκφραση, αλλά πώς στο διάολο δεν βλέπει κανείς εχέφρων δυτικός άνθρωπος ότι οποιαδήποτε παραχώρηση και σεβασμός νοοτροπιών που αντιστρατεύονται τη λογοκρατία που με τόσες θυσίες και αγώνες αποκτήθηκαν θα πάει το κόσμο σε περιόδους που ακόμη και η απλή αναγνώριση αποδεδειγμένων επιστημονικών αληθειών οδηγούσε σε κάψιμο στην πυρά. Γλυτώσαμε από τον Χριστιανισμό, τώρα θέλετε άλλο μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι σας;

    Αλήθεια έχετε πάρει έιδηση αυτά που συμβαίνουν στο Ιράν; Διαδηλώσεις για την απίστευτη καταπίεση που υφίστανται οι λαοί των μουσουμανικών χωρών από τα σκοταδιστικά καθεστώτα τους δε θα κάνετε; Θα μιλήσετε ποτέ για τις αντίθετες στα ανθρώπινα δικαιώματα νοοτροπίες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι και φυσικά τις μεταφέρουν ως παροδόσεις τους και στις χώρες όπου μεταναστεύουν; Συμφωνείτε δηλαδή με τις μπούργες, τις μαντήλες και την απίστευτη προσκόλληση (μα τι στόκοι!!!) στα κοράνια κλπ; Γιατί δεν τους κάνετε ένα σεμινάριο για τα βάθη των σκοταδιών όπου βρίσκονται αλλά αντίθετα ούτε που τολμάτε να θίξετε όλες τις αντιφεμινιστικές, αντιδημοκρατικές, αντιλογοκρατικές ιδέες τους; Σίγουρα ο Βολταίρος θα είχε τρελλαθεί από τη στάση σας, τη σιγή δηλαδή μπροστά στον απέραντο αυτό φανατισμό και δογματισμό. Και δεν τον χρησιμοποιούν τον Βολταίρο οι ακροδεξιοί, αλλά ο κάθε ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος που τυραννιέται όταν βλέπει τον απίστευτα εξουσιαστικό τρόπο με τον οποίο φέρονται στις γυναίκες τους και την αλλεργία που έχουν σε κάθε τι που έχει σχέση με το ελεύθερο σεξ και τον έρωτα. Όχι μόνο ο Βολταίρος, αλλά και ο Βίλχελμ Ράιχ και ο Καστοριάδης θα είχαν φρίξει μπροστά στην κάλυψη που παρέχετε στις σκοτεινές αυτές αντιλήψεις.

    θεωρώ ότι έχουμε χρέος ως άνθρωποι να τις φέρνουμε στο προσκήνιο και να τις καυτηριάζουμε γιατί αλλιώς φοβάμαι ότι επωάζουμε ένα αυγό του φιδιού πολύ χειρότερο από το προηγούμενο…

    [Ένας αντιεξουσιαστής οπαδός του Βολταίρου αλλά και απόλυτος αρνητής κάθε θρησκευτικού και πολιτικού φανατισμού, δογματισμού και απόπειρας καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων]

  2. η βολταιρικη "αντεξουσια" μαλλον σε μπερδεψε συντροφε.δεν ειμαστε ισλαμιστες,ουτε θελουμε να γινουμε.και ολα τα κειμενα απο τις διαφορες συλλογικοτητες που εχουν παρει θεση πανω στο θεμα,δε μιλουν ουτε ανεξιθρησκια,ουτε φιλοισλαμισμο.αντιθετως ,τα ρατσιστικα πογκρομ της ευρωπαικης πολιτισμικης ανωτεροτητας που στηθηκαν τις τελευταιες μερες,κατασκευαστηκαν και στηριχθηκαν πανω στον σκοταδισμο που αποπνεει το εξωτικο ισλαμ…μιας που η πλειοψηφια των μεταναστατων ειναι απο χωρες της μεσης ανατολης,ηρθε στην επιφανεια η κυριαρχη αντιληψη(που σε ενα βαθμο εχει επηρρεασει και μας τους ιδους) για δαυτους….μεταναστες=ισλαμιστες=σκοταδιστες=φανατισμενοι=σεξιστες βαρβαροι=τρομοκρατες=εσωτερικος εχθρος=επιτακτικη αναγκη εκκαθαρισης.
    τις μερες που οι μεταναστες βρεθηκαν στο δρομο με αφορμη το σκισιμο του κορανιου,συναντησαμε και γνωριστηκαμε και με μεταναστες που δηλωναν αθεοι,η χριστιανοι,και ταυτοχρονα,ηταν στη πρωτη γραμμη των συγκρουσεων.και δε το καναν για την αγαπη τους στο κορανι,αλλα ως απαντηση στην καταπιεση και στον εξευτελισμο που βιωνουν κατα τη παρουσια τους στο "πολιτισμενο κοσμο".οι αφγανοι μεταναστες,εχουν τραβηξει τα πανδεινα απο τους ταλιμπαν.οι αλγερινοι καταληψιες του εφετειου προερχομενοι απο μια χωρα που παραδοσιακα διεπεται απο εναν "αναλαφρο" ισλαμισμο,ακουνε για θρησκευτικο φανατισμο,και βγαζουν σπυρια…λες να υπερασπιζονταν λοιπον τοσο σθεναρα και με κινδυνο την ελευθερια τους και τη παραμονη τους στη χωρα,το κορανι;αναρωτιεμαι μερικες φορες:αν ο μπατσος συναντουσε μια γυναικα με μαντηλα,και πανω στο νταηλικι του τη τραβουσε και της εβγαζε τη μαντηλα,θα θεωρουνταν ριζοσπαστικη πραξη;θα αποτελουσε ρηξη με τη πατριαρχικες κοινωνικες σχεσεις που αναπαραγει το ισλαμ,οποτε θα επιδοκιμαζονταν απο εμας τους "απελευθερωμενους" δυτικους;θα εγκρινονταν απο αυτους που εχουν μπερδεψει τον Καστοριαδη με τον μηδενιστικη αντιδραση;αντιστοιχα,ενας μεταναστης που κυνηγιεται καθημερινα,συλλαμβανεται,βασανιζεται,απελαυνεται,δεν χρηζει αλληλεγγυης επειδη ενδεχομενως να φερονταν σεξιστικα στη γυναικα του οσο εμενε στη νιγηρια;η ατομικη και κοινωνικη απελευθερωση δε προερχεται απο παρθενογεννεση,αλλα απο διεργασιες στις οποιες οφειλουμε να ειμαστε παροντες.πολυ ιntellectual πανκ και ταυτοχρονα απλουστευτικοι οι συλλογισμοι σου οφειλω να πω…

    κλεινω παραθετοντας ενα αρθρο απο τη χτεσινη ελευθεροτυπια.μια "απελευθερωμενη απο τους θρησκευτικους φανατισμους" δημοσιογραφος,στην ξενοφοβικη επιθεση της προς τους μεταναστες,χρησιμοποιει τον ιδιο πολιορκητικο κριο με τους "βολταιρικοκαστοριαδικους της αντεξουσιας".ετσι,ο σκοταδισμος του ισλαμ,ειναι μολυνση για τη κοινωνια μας ,συνεπως αυτοι που αναπαραγουν αυτο τον σκοταδισμο(ετσι,θολα και ασπροσδιοριστα),πρεπει να διωχθουν παραυτα.

    "Οχι στην μπούργκα

    Daily Mail

    Ημουν στα «Χάροντς» για ψώνια την προηγούμενη εβδομάδα και είδα πάλι μια παρέα γυναικών που φορούσαν μπούργκα και ψώνιζαν δημιουργήματα σχεδιαστών.

    Δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή όχι, απίστευτη ειρωνεία. Αυτές οι γυναίκες ψωνίζουν ρούχα που ποτέ, ούτε μία φορά δεν θα μπορούν να φορέσουν δημόσια. (…) Και δεν είναι μόνον αυτό, ξέρετε ότι ανάμεσα στις μουσουλμάνες έχουν αυξηθεί τα προβλήματα στα οστά τους λόγω έλλειψης βιταμίνης D, επειδή κυκλοφορούν καλυμμένες. (…) Οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι και οι ιμάμηδες, που διδάσκουν το μίσος στη Βρετανία προωθούν την μπούργκα υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για βασικό θρησκευτικό δικαίωμα. Και μας οδηγούν στο να πιστεύουμε ότι πρέπει να ζήσουμε έτσι στο όνομα της ανοχής. (…) Στα σχολεία στο Λονδίνο υπάρχουν ακόμη και τετράχρονα κορίτσια που φορούν χιτζάμπ -προφανώς δεν πρόκειται για ελεύθερη επιλογή. Το βέλο είναι απλώς άλλο ένα όργανο καταπίεσης που χρησιμοποιείται για να αποξενώνονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται οι γυναίκες. (…) Το μήνυμά μου σε αυτούς τους μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν σε μία «κοινωνία Ταλιμπάν», και στρέφονται κατά της Βρετανίας είναι το εξής: Εάν δεν θέλετε να ζείτε εδώ και να ενσωματωθείτε, τότε τι στο διάολο κάνετε; Γιατί δεν φεύγετε για να ζήσετε σε μια ισλαμική χώρα;»."

    συμφωνεις;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *