Λευτεριά στον Γιάννη Δημητράκη, αλληλεγγύη στους 3 φυγόδικους αναρχικούς.

diadilosi_dimitrakis

«Θέλοντας να αντισταθώ σε ατομικό επίπεδο στο μελλοντικό μου ζυγό και να ορίσω εγώ τις συνθήκες διαβίωσής μου. Θέλοντας να ασκήσω έμπρακτα την άρνησή μου να “εργαστώ” και να παίξω τον ρόλο μιας ακόμα παραγωγικής μονάδας, επιλέγοντας να χαράξω μια αξιοπρεπή διαδρομή μέσα στη ζωή, αποφάσισα να ληστέψω μια τράπεζα».

Γιάννης Δημητράκης

Στις 16 Γενάρη του 2006 πραγματοποιήθηκε απαλλοτροίωση στην Εθνική τράπεζα στη Σόλωνος (Εξάρχεια). Ενώ κατά την διάρκεια της απαλλοτροίωσης δεν “χύθηκε ούτε στάλα αίμα”, o security της τράπεζας αποφάσισε να γίνει “ήρωας” και ακολούθησε τα άτομα που συμμετείχαν, με αποτέλεσμα την ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο, τον Γιάννη Δημητράκη τραυματισμένο από σφαίρες μπάτσων και τη σύλληψή του. Εκείνη τη χρονική στιγμή αρχίζει ένα ξέφρενο πανηγύρι παραπληροφόρησης των ΜΜΕ για τον ίδιο τον Γιάννη Δ. και τους υπόλοιπους τρεις, το οποίο φτάνει στην αστυνομική κατασκευή σεναρίου για “ληστές με τα μαύρα”, συνδέοντας τους με θυρίδες, με μεγάλα χρηματικά ποσά, γιάφκες, ένοπλη δράση, ληστείες…

Ενάμιση χρόνο μέτα, τον Ιούλιο του 2007, πραγματοποιείται το δικαστήριο του Γιάννη Δ. Εναντίον του έχει σχηματιστεί μια δικογραφία τερατούργημα, με βάση τον τρομονόμο, και κατηγορείται για έξι ακόμη ληστείες. Το αποτέλεσμα;

Κρίνεται ένοχος για τη μία ληστεία, στην οποία συνελήφθη για “ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση” -διατηρώντας σε ισχύ τις επιβαρυντικές συνέπειες του τρομονόμου, με προσαύξηση της ποινής, εκδίκαση χωρίς ενόρκους, υπό όρους απόλυση στα 4/5 αντί 3/5 της ποινής.

Μέχρι και σήμερα βρίσκεται στην φυλακή. Συμμέτεχει και παλεύει, μάζι με τους υπόλοιπους κρατούμενους αλλά και ατομικά, στους αγώνες ενάντια στη συνθήκη του εγκλεισμού, για την ελευθέρια και την αξιοπρέπεια των φυλακισμένων.

Ο Γιάννης Δ. αγωνίζεται για τους ίδιους λόγους με εμάς και είναι ένας από εμάς, όπως κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται ενάντια στην εκμετάλευση και την καταπίεση, από όπου και αν προέρχεται. Ενάντια στο κράτος και κάθε είδους αφεντικό.

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, καλείται διαδήλωση αλληλεγγύης, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Βικτωρίας. Την Τετάρτη 9 του μήνα, στις 9 έχει οριστεί το εφετείο για την υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *