Ενημέρωση από τη διαδήλωση για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

φωτογραφία από το athens.indymedia.org

600 περίπου άτομα ανταποκρίθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κάλεσμα, της Συνέλευσης Αναρχικών, σε διαδήλωση για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

Με τσουχτερό το κρύο και κατά διαστήματα να χιονίζει, στήθηκε για μιάμιση ώρα μικροφωνική στην πλατεία Μοναστηρακίου και μοιράζονταν προκηρύξεις. Κατά τι 12.30 οι συγκεντρωμένοι/ες στήθηκαν στον δρόμο με το κεντρικό πανό «κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας». Ένα δεύτερο πανό της συλλογικότητας του «Κενού Δικτύου» έγραφε «να μην ζήσουμε σαν δούλοι».

Αθηνάς, πλατεία Ομονοίας, 3ης Σεπτεμβρίου, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και κατάληξη στα Προπύλαια το δρομολόγιο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να περιορίζονται στο μπροστινό και πίσω μέρος της διαδήλωσης, μέχρι και το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Από εκεί και πέρα, και μέχρι τα Προπύλαια, το σώμα της πορείας ακολουθούνταν και από πλάγια με κορδόνια διμοιριών των ΜΑΤ.

Παρά τον δύσκολο καιρό, άκουγες και έβλεπες το ενδιαφέρον και τις θετικές αντιδράσεις του κόσμου ο οποίος βρέθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας και διασταυρώθηκε με την πορεία. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μάλιστα, κόσμος ενώθηκε και πορεύτηκε μαζί της.

«Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά, τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά», «40 ώρες για 500 ευρώ, σφαλιάρες και κλωτσιές σε κάθε αφεντικό», «ήμουνα παιδί και είχε ανεργία, ρουφιάνος πήγα κι έγινα στην αστυνομία», ορισμένα από τα καινούργια συνθήματα που ακούστηκαν και χαρακτηρίστηκαν από την αμεσότητα και διεισδυτικότητά τους.

Το νέο ραντεβού της Συνέλευσης Αναρχικών ανανεώθηκε για το πρωί της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας, στο Μουσείο στην οδό Πατησίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *