Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χρήστο Πολίτη το Σάββατο 16 Απριλίου στη πλ. Συντάγματος-12µµ

2 Δεκεµβρίου 2010 ο Χ. Πολίτης καλείται ως κατηγορούµενος για έναν εµπρησµό στις 21 Μαΐου 2008 σε οχήµατα του Εφετείου. Αφήνεται  ελεύθερος αφού δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

4 Δεκεµβρίου 2010 και ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου  συλλαµβάνεται ξανά και κατηγορείται µαζί µε άλλους πέντε άγνωστους σε αυτόν, ως µέλος µη κατονοµαζόµενης τροµοκρατικής οργάνωσης και προφυλακίζεται. Μέχρι σήµερα υπάρχει µια συνεχής προσπάθεια αναβάθµισης και εµπλουτισµού του κατηγορητηρίου του µε ανύπαρκτα στοιχεία και µε στόχο την πολιτική και φυσική αποµονωσή και εξοντωσή του.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση συστηµικής κρίσης όπου οι µαζικές απεργίες, η διάχυτη κοινωνικοπολιτική δυσαρέσκεια, η αγωνία για την επιβίωση,  η τροµοκρατία της µισθωτής σκλαβιάς αλλά και της ανεργίας και η κοινωνική ανισότητα δηµιουργούν συνθήκες για µια γενικευµένη αντεπίθεση οι εκδικητικές και φρονηµατικές διώξεις  έρχονται και πάλι, εντελώς απροκάλυπτα, στο προσκήνιο, µε σκοπό την τροµοκράτηση, την αναχαίτιση, αλλά και αποκλεισµό των αγωνιζόµενων. Ήρθε και πάλι ο καιρός που κάποιος διώκεται όχι για µια συγκεκριµένη πράξη αλλά γιατί είναι αναρχικός και η κυριαρχία το θεώρει «επικίνδυνο».

Η αντιτροµοκρατικήη οποία έχει διαδραµατίσει πρωτεύοντα ρόλο στην φυλάκιση του Χ. Πολίτη και όχι µόνο είναι η υπηρεσία η οποία δρα στο σκοτάδι, δεν δίνει λογαριασµό σε κανένα, παρακολουθεί όσους θεωρεί «επικίνδυνους», διασύρει αγωνιστές, τροµοκρατεί, κατασκευάζει ενοχοποιητικά στοιχεία και σενάρια τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα αποδείξεις, υποδεικνύει «ενόχους» και εντέλει εξουδετερώνει τους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόσαστε, απαντάµε µε όπλα µας την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τον αγώνα για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου.

Άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Χρήστου Πολίτη

και όλων των φυλακισμένων αγωνιστών


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *