ΛαΪκή Συνέλευση Κατοίκων Κουκακίου-Θησείου-Πετραλώνων: Περί δημαρχαίων ο λόγος

                                                                 κείμενο της Λαϊκής Συνέλευσης
                                                                 σχετικά με το χαράτσι
 
Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε η εβδομαδιαία λαϊκή συνέλευση των γειτονιών μας στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα. Η επίμονη προπαγάνδιση της συνέλευσης όλη την εβδομάδα (με αφισοκολλήσεις και μοιράσματα κειμένων πόρτα με πόρτα και στις λαϊκές αγορές) σε συνδυασμό με το ηλιόλουστο της ημέρας έφερε αρκετό κόσμο στην πλατεία, ο οποίος συζήτησε, προβληματίστηκε και οργάνωσε την παραπέρα κίνησή του.
Η απόφαση κάποιων δημάρχων ότι θα αναλάβουν τη νομική υπεράσπιση των δημοτών τους που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι έδωσε την αφορμή να αναπτυχθεί μία κουβέντα σχετικά με τους δήμους ως φορείς εξουσίας σε τοπικό επίπεδο, να αναλυθεί η θέση της λαϊκής συνέλευσης σε σχέση με αυτούς, να κατατεθούν εκτιμήσεις πάνω στην κίνησή τους σε σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ. Η πολυπλοκότητα της συζήτησης, δεδομένης της ετερόκλητης σύνθεσης της συνέλευσης, δεν έδωσε το χρόνο να συζητηθεί κάποιο άλλο θέμα.
Η προπαγάνδιση της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού θα συνεχιστεί. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν δύο διαδηλώσεις στις γειτονιές μας, η πρώτη, το απόγευμα της Πέμπτης, στα Πετράλωνα (συνάντηση στις 5 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη) και η δεύτερη το απόγευμα της Παρασκευής στο Κουκάκι (συνάντηση στις 5 μ.μ. στην παιδική χαρά).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *