Και μόνο το άκουσμα του τίτλου της εκδήλωσης «ελληνικά βραβεία επιχειρήσεων για το περιβάλλον είναι αρκετό για να σε εξοργίσει. Ο πράσινος καπιταλισμός έχει και τις δικές του τελετές, τα δικά του βραβεία, τις δικές του επιχειρήσεις/πρότυπα. Και είναι αυτές οι επιχειρήσεις που πλασάρονται από τα «περιβαλλοντικά ευαίσθητα» μέσα μαζικής ενημέρωσης (όπως ο «Σκάι» και η «Καθημερινή») ως υπόδειγμα, την ίδια στιγμή που τα αίτια της καταστροφής του περιβάλλοντος αναζητώνται στην ατομική, και μόνο, ευθύνη του καθενός μας. Αποκρύπτοντας την απομύζηση από τις βιομηχανίες του φυσικού πλούτου στο όνομα της απαράμιλλης κερδοφορίας, την καταστροφή ολόκληρων πολιτισμών από τη λεηλασία του λεγόμενου τρίτου κόσμου, αποσιωπώντας ότι η ίδια η οργάνωσης της μισθωτής εργασίας, στο εσωτερικό αυτών των βιομηχανικών κέντρων, ισοδυναμεί με το θάνατο ή τις χρόνιες παθήσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ εμφανές ότι «η σχέση ανθρώπου και φύσης έχει διαταραχθεί πλήρως, ξεπερνώντας ακόμα και αυτή την “οριακή κατάσταση” που εδώ και χρόνια πιπιλίζουν μέσα μαζικής ενημέρωσης και “μη” κυβερνητικές οργανώσεις. Σκοπός τους η συντήρηση της ελπίδας ότι το κράτος και τα αφεντικά μέσω των δικών τους ελεγκτικών μηχανισμών έχουν ακόμη το χρόνο και τη διάθεση να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος». Τελετές βράβευσης σαν αυτή που αναφέρθηκε -καθώς και το ανάλογο σπονσοράρισμά τους από περιβαλλοντικά περιοδικά και την ευρωπαϊκή ένωση- κινούνται ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Να πείσουν για τις προσπάθειες των αφεντικών να σώσουν το περιβάλλον!
Ο πράσινος καπιταλισμός έχει, ξανά, το λόγο: το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της «περιβαλλοντικής διαχείρισης» απονεμήθηκε στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafone-Panafon. Και κάπου εδώ, όσα αναφέρονται παραπάνω, μετουσιώνονται σε βίωμα για τους κατοίκους των Πετραλώνων, του Θησείου και του Κουκακίου. Από τη μία ο αγώνας που γίνεται εδώ και χρόνια ενάντια στις καρκινογόνες κεραίες κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη η Panafon βραβεύεται για το πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών και εξοικονόμησης ενέργειας. Για τα εκατοντάδες περιστατικά καρκίνου, λευχαιμίας και πονοκεφάλων σε όσους βρίσκονται στην περίμετρο της ακτινοβολίας των κεραιών, σιωπή. Δεν μπορέσαμε να μάθουμε εάν τα βραβεία συνοδεύονται από αντίστοιχα χρηματικά ποσά επιβράβευσης. Έτσι και αλλιώς, όλη αυτή η βιομηχανία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έχει έσοδα πολλά… Κάπως έτσι εξηγούνται και τα αμυδρά ποσά που πληρώνει για ενοίκιο σε εκείνους τους επικίνδυνα ανίδεους που δέχονται να τοποθετηθεί ο καρκίνος, καμουφλαρισμένος, στις ταράτσες των πολυκατοικιών τους.
εικόνες από τα μετ’ όπισθεν
Προφανώς και η κεραία κινητής τηλεφωνίας στην φωτογραφία δεν είναι οι εγκαταστάσεις με τα πιάτα, αλλά στα αριστερά όπως κοιτάτε, καμουφλαρισμένη μέσα στο στενόμακρο άσπρο σωλήνα.Οπότε "ανώνυμε" μάλλον εσύ θα πρέπει πρώτα να μάθεις να ξεχωρίζεις τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και επιπλέον μα μη βγάζεις τόσο γρήγορα και ρηχά συμπεράσματα. Σχετικά με την ιστορία των κεραιών στο Θησείο (και της συγκεκριμένης) μπορείτε να ρίξετε μία ματιά σε μία δημοσίευση στο athens.indymedia (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article;_id=575760 -για τους… δύσπιστους υπάρχει σε φωτό η… επίμαχη κεραία) καθώς και σε ένα post από το blog της Παρέμβασης Κατοίκων όπου υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι δράσεις για κεραίες που έχουν γίνει στις γειτονιές μας (http://paremvasi2007.wordpress.com/2007/10/13/dddd-4/).
Μιας και το είδα τώρα. Δε ξέρω κατα πόσο είναι κεραία κινητής αυτό. Διατηρώ αρκετές αμφιβολίες καθός τα κεραιοσυστήματα σε σχήμα πιάτου φαίνεται καθαρά πως είναι για επικοινωνία WiFi (δείτε το http://www.awmn.net), όσοι γνωρίζουν θα το καταλάβουν αμέσως από τα Feeders των κεραιών. Καλό θα ήταν να μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα…
otan matheis na xexorizeis keraies kinitis apo asirmaton diktion, grapse…
mexri tote ante xestravosou!!
Κοιτάξτε να διαβάσετε λίγο τι παίζεται με την μικροκυματική ακτινοβολία, της μη ιονίζουσες ακτινοβολίες και σταματήστε το κυνήγι μαγισσών.
Αφού διαβάσετε καλά, θα μάθετε ότι περισσότερες κεραίες ίσον λιγότερη ακτινοβολία. Δεν καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο σας βοηθάτε τους κινητάδες να μειώνουν τα έξοδα τους;
Ασκείστε πίεση για να βάλουν περισσότερες κεραίες και όχι για να βγάζουν. Πιέστε να γίνονται η απαραίτητη έλεγχοι από την ΕΕΤΤ.
Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε εντελώς τα κινητά και όλες τις ασύρματες συσκευές, όπου πάσο θα είμαι μαζί σας.
Αλλά κινητά και λιγότερες κεραίες ίσον περισσότερη ακτινοβολία.
Η γνώση είναι εκεί έξω αν δεν βαριέστε και μόνο εντυπώσεις και καταστροφές θέλετε να κάνετε, σας περιμένει.
Ναι ναι, να ρίξουμε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μετά να πάμε στον Υμηττό και στην Πάρνηθα και να σπάσουμε και τις κεραίες της κακής τηλεόρασης και του κακου ραδιοφώνου!
Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε, ουγκαμπουγκα.
Βρίσκοντας αυτή την κουβέντα (http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?f=4&t;=39620) και παρακολουθώντας την να τονίσω (ξανά) ότι προφανώς και η φωτογραφία αναφέρεται στην καμουφλαρισμένη κεραία και όχι στο σύστημα με τα πιάτα που βρίσκεται στα δεξιά.Η φωτογραφία είναι από το αρχείο, συγκεκριμένα του Ιανουαρίου του 2008, και χρησιμοποιείται τυχαία, απλώς γιατί αποτυπώνεται καθαρά στο φωτογραφικό φακό το πώς συνήθως καμουφλάρονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες.Από εκεί και πέρα, σαφώς και δεν υπάρχει καμία πρόθεση αναφοράς στο δίκτυο με τα πιάτα δεξιά (για κάτι που ούτως ή άλλως ο συντάκτης του κειμένου δεν έχει επαρκή γνώση). Ούτε προφανώς υπάρχει… παρακίνηση σε… "συμπεριφορές μή φιλικές"! Και βεβαίως δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα στον γείτονα με τον εξοπλισμό.Για να μην υπάρχει, λοιπόν, ουδεμία σύγχυση και παρεξήγηση η φωτογραφία θα επεξεργαστεί, ώστε να φαίνεται μόνο η "επίμαχη" κεραία.Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε κουβέντα και ανταλλαγή επιχειρημάτων πάνω στο ζήτημα της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας είναι ευπρόσδεκτη και επιθυμητή.Ένας από τους διαχειριστές του blog
Ευχαριστούμε για την διόρθωση, το "μη φιλικές" το έγραψα καθώς έχουν γίνει πολλά θέματα στο AWMN με γείτονες που απλώς δε γνωρίζουν περί του δικτύου και κινούν διαδικασίες νόμιμες (και μη) για να μαζέψουν οι αρχές τους «κακούς» οι περισσότερες (αν όχι όλες) φυσικά οι υποθέσεις ξεκαθαρίζονται στο τέλος, άλλες πιο γρήγορα και άλλες με κάποια ταλαιπωρία.
Το AWMN πρέπει να προωθηθεί και όχι να δισφημίζεται. Είναι πραγματικά από τα πιο αξιόλογα πράγματα που έχει να δείξει η Ελλάδα στο χώρο της τεχνολογίας.